MXICs Slim drive unlock - sputnik

MXIC-vel szerelt Slim drive unlock-olása az orosz (sputnik) módszer segítségével.

Megjegyzés: az xboxklub.hu közössége, tutorok írói nem vállalnak felelősséget a konzolod tönkretételéért, illetve a leírás használatáért.

Mivel a konzolod módosítása garanciavesztéssel jár, és bizonyos jogokat is sért, kizárólagosan saját felellősségre használd azt, a leírás csupán tájékoztató jellegű.

Elöljáróban annyit, hogy nekem alapból olyan PC configom van, amely eddig minden nemű és típusú x360-as dvd drive teljeskörű buherálására (véletlenül) alkalmas. Tehát arra nem térnék ki, hogy milyen alaplap, sata kártya, illetve milyen operációs rendszer szükségeltetik a tett véghez vitelére.

Előkészületek:
A drive-ból először mindenképpen olvassuk ki a flash tartalmat, különben sikertelen próbálkozás, illetve a drive tönkremenetele esetén, dobhatjuk ki a boxunkat, vagy csinálhatunk belőle egy jó drága dvd lejátszót.

Ellenőrizd, hogy valóban MXIC van e a dvd drive alaplapján! 

Ha fentiekkel megvagyunk a drive panelt a lenti ábrán látható módon egy 10 ohm-os ellenállás segítségével készítsük elő a beavatkozásra.

Látható, hogy e szerint az ellenállás másik végét nem forrasztjuk a panelre. Ez az előkészítés az 1.86-os JungleFlasher-be beépített MXIC unlockoláshoz is megfelel.

(Remélem észre vehető, hogy a lekapart panel fólia része középen ketté van vágva, meg van szakítva a vezető képessége. Ha nem akkor most mondom, illetve az alábbi sematikus ábrán már jobban látszódik.

Következik a pontokba szedett unlock-olási procedúra:
1. Ismertessük fel a drive-unkat a JungleFlasher-rel, hogy megtudjuk melyik porton helyezkedik el, illetve biztos hogy MXIC-vel van-e dolgunk. (Ugyanis a Winbond-os panelhez ez a módszer nem alkalmas.) Nem kell Intro/Device ID gombot nyomni.

2. Következő lépésben indítsuk el az "Unlock_16D4s" alkalmazást és a középen látható üres részbe írjuk be (billentyűzet segítségével) a drive-nak megfelelő sata port számát.

Ezután állítsuk vendor módba a meghajtót. JungleFlasher-ben Intro/Device ID!!! Majd olvastassuk ki a "Read Status" gomb segítségével a jelenlegi drive állapotunkat. 8C-t kell mutatni a portszám alatti részen.

3. Most a 10 ohm-os ellenállás szabadon lévő oldalát (vezetékét) érintsük a panelen a megtisztított felület bal oldalára, és tartsuk ott.

4. Nyomjunk az "Unlock_16D4s" progi ablakában az "Unlock Drive" gombra. Ekkor figyeljük a felbukkanó ablakot, ahol a "The Drive is Unlocked" feliratot kell látnunk ami oroszul a következő ábra szerint néz ki.

5. Ekkor már a program ablakában a 8C helyett a 00, vagy a 0 lesz látható. Tehát kinyitottuk a drive-ot törlésre és írásra.

6. Ezt ellenőrizhetjük a JungleFlasher segítségével úgy hogy nyomunk egy Intro/Device ID gombot és a log sorok között a Spi Status-nak 0x00-át kell jelezni.

7. Távolítsuk el az ellenállást és forrasszuk össze a két megtisztított pontot.

Most a drive-unk készen áll az új firmware beírására. Megjegyzem ez a módszer csak az Write Protect feloldására szolgál, visszazárásra nem alkalmas.

A leírást készítette: levis4

A képeket hozzá: Munez

Minden jog a készítőkön kívül: xboxklub.hu