E3 - Sony PS4 konzol élménybeszámoló.

Akkor itt a Sony E3 konferenciáról is az élménybeszámoló...
A show előtt ment egy élő stream a helyszínről, elvárásokról reményekről, és a jelen dolgokról. Jó felvezetés volt, hangulatos.
Maga a PS család szintén a jelen gépekkel indult: PS3 és PSVita még idén megjelenő játékait sorolták fel. Erről nem akarok részletesen beszélni..
Miután ezzel végeztek, jó félóra után jött a gép leleplezése.
Kicsit hasonlít az MS One-ra, leszámítva, hogy vékonyabb, laposabb, de ugyan úgy szögletes, kissé csúsztatott dőlésszöggel hátrafelé. Nekem ez jobban bejön. Mint állítva, mint fektetve pofás jószág. Igaz, a kinézet az utsó...
Amit hiányoltam: kiszerelés, és kicsit több mit hogyan a géppel- a gépen.
Pl: touch pad a joyon, Share gomb funkció, csatlakozó felületek, háttértár, stb.
A gép ősszel jelenik meg, pontos dátum még nincs, az ára régiónkban cirka 120.000- körül lesz. Kapásból 30-40 ezerrel kevesebb, mint az MS gépé. (Itt látszik, mennyire kellett ez a kötelező Kinect..)

Ami itt a legfontosabb: A gépnél NEM lesz megkötés a használt játék piac terén. SEMMILYEN. Minden úgy használható, mint most. (Látnotok kellett volna a bejelentést követő ünneplést. Smile ) A PSN Plusz előfizetésed tovább vihető kapásból a PS4-re, valamint nulladik napon INGYEN megkapod hozzá a PS+ keretén belül a Drive Club játékot. Suprised Valamint minden hónapban plusz egy új cím.. Minden eddigi tartalmad használható PS4-en. Amiről viszont gyanúsan nem beszéltek, hogy a nem PS+ tagoknak is ingyen lesz e a multi. Másról viszont igen: a gép teljesen net független. Biggrin Jeeeeee...

Itt is voltak kötelező körök: lesz szociál hálózat, netflix, zene-és film kölcsönző applikációk a szokásos közösségi platformokkal együtt.
Szó esett a GaiKai integrációról is: PS3 címek streamelhetőek szinte minden platformra, még Vitára is.. (Iszonyat széles paletta.)
Ezek után jött a játékok felsorolása: Killzone: Shadow Fall; Drive Club; Knack; InFamous: Second Son – az első három nyitócím lesz) új videóin kívül újdonságként a Ready at Dawn steampunk akciójátékát, a The Order 1886-ot nézhettük meg.
Vastag támogatással jön a Squre-Enix is. Az FF Versus 13 átment nextgenbe, és FF XV lett a neve. Jön új Kingdom Heart is.
A konzolra további 140 darab játék fejlesztés alatt más fejlesztőktől. Sony nagy hangsúlyt fektet az Indye fejlesztésekre is. (Lásd Bastion, Journey.)
A végét egy vastag Destiny gameplay, és trailer sorozat zárta.

Részemről igényesebb, jobban összerakott prezentáció volt, mint az MS-é.
Véleményem szerint az MS nagyon nagy területet vesztett, az olcsóbb ár, a kötetlenség, a vastag belsős, és még vastagabb külsős támogatás meg fogja tenni a hatását. Szerintem. Wink

Hozzászólni a témához:

Megjelenés előtt