Minden titkától megszabadult a Wii U

A Chipworks végre górcső alá vette a GPU-t, így már látható, hogy mit rejt a fémlap.

A Wii U konkrét specifikációit nagyon őrzi a Nintendo, ami a cég szempontjából érthető, de a kíváncsi olvasók már nem örülnek neki. Sajnos olyan alapvető dolgokról sincs még hivatalos adat, hogy pontosan mit rejt az AMD által fejlesztett grafikus processzor, ami tulajdonképpen egy konzolnál lényegtelen is, de jó lenne tudni a rendszer részletes felépítését, hiszen adatok nélkül nehéz elemezni, hogy mire lehet képes a hardver. A Chipworks végre górcső alá is vette a fémlap által elrejtett lapkákat, különösen a GPU-t, így a Wii U minden titkától megszabadult.

 

A Wii U méretes GPU-ja, a kevésbé méretes CPU és az apró ARM processzor a titkosításért 

Teljes cikk: Prohardver.Hu


Kínai tablettel csábít az új Nintendo

Buta táblagéppel az irányítójában érkezik a százezer forintos Wii U: a Nintendo új konzolja grafikában csak behozni képes a riválisait, legyőzni nem. A családi játékokban verhetetlen Nintendo így is tarolhat karácsonykor, az élmény új, az eszköz érdekes.

Kisképernyős táblagépen keresztül lehet bekukucskálni a játékok világába a Nintendo legújabb konzoljának speciális irányítóján keresztül. A november végén a magyar boltokba kerülő Wii U játékok lényegét ugyan a tévén kell nézni, igazi újítása azonban az, hogy irányítójába is egy táblagépéhez hasonló érintőkijelző került. Az okosan felépített játékok használatakor a GamePad rejtett információkat, plusz pályákat, fejtörőket tud megjeleníteni, de akár a játékos virtuális íja célkeresztjének szerepét is betöltheti. A kevéssé átgondolt programokban azonban csak holtsúly a nagy kontroller. A bécsi Game City videojáték-kiállításon azt próbáltuk kideríteni, hogy a karácsony slágere lehet-e a hazai boltokba november végén érkező új Nintendo.

Teljes cikk: Origo.Hu

Milyen hardvert rejt pontosan a Wii U?

A Nintendo egyelőre nem akar róla beszélni, de a partnerek elszólták magukat.

Egyre közelebb a Nintendo Wii U startja, de a japán cég még mindig titkolja, hogy milyen hardver található a konzolon belül. Az IBM által tervezett központi processzor és az AMD grafikus vezérlője már megerősítést nyert, de ennél több adat még ma sincs. Hivatalosan legalábbis ez a helyzet, de a Nintendo partnerei már elszólták magukat, így a korábbi pletykák is új megvilágításba kerültek.

A legfrissebb, IBM által is megerősített információk szerint a processzor kódneve Espresso, és IBM PowerPC architektúrára épül, de nem a Power 7-re, ahogy azt a média pletykálta. Sajnos a vállalat komolyabb részleteket nem árult el, de annyi kiderült, hogy a Nintendo speciális igényeinek megfelelően építették a rendszert. Valószínű, hogy a hárommagos processzorról szóló adat is igaz, és a processzormagok a 3 MB-os megosztott L2 gyorsítótárból olvashatják ki az adatokat, de írás szempontjából az egyik mag 2 MB-os, míg a másik két mag 512-512 kB-os szeletet kap.

Teljes cikk: Prohardver.hu


NFC technológiát kap a Wii U vezérlője

A Near Field Communication rengeteg lehetőséget biztosít a Nintendónak az innovációra.

A Nintendo nemrég tartotta meg befektetői kapcsolatokat erősítő rendezvényét, melyen a vállalat a Wii U újításairól beszélt. Az utóbbi negyedévek gyenge eredményei után kétségtelen volt, hogy elő kell állni pár fontos adattal az új rendszerről. A cég abszolút nincs veszélyben, hiszen az elmúlt években rengeteg nyereséget hozott számukra a Nintendo Wii, illetve a DS jelzésű kézikonzol, de a szenzációhajhász média sokszor tragédiaként állít be egy-két negyedévnyi veszteséget, amivel persze csökken a befektetői bizalom is.

Satoru Iwata, a vállalat elnök-vezérigazgatója a Wii U-ról beszélt, mely a Nintendo következő nagy dobása lesz és még idén megjelenik. A termékről már korábban írtunk részletesen, és ennél több adat a hardver képességeiről nincs, de az ígéretek szerint a cég az idei E3-on minden részletről lerántja a leplet. Addig is új információ, hogy az egészen újszerű, főleg tabletekre hajazó játékvezérlő támogatni fogja az NFC (Near Field Communication) technológiát. Az RFID rendszer lényegében egy rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény, mely két eszköz között képes vezeték nélküli, kétirányú kapcsolatot teremteni, ha a termékek elég közel (pár centiméterre) kerülnek egymáshoz.

Teljes cikk: prohardver.hu

A Nintendo felújítja a Wii-t

A karácsonyi szezonra szánt Wii Family Edition kellemetlen meglepetéseket is tartogat.

A Nintendo Wii több évvel ezelőtt jelent meg, és az aktuális konzolgeneráció legnagyobb példányszámban értékesített asztali rendszerévé vált. A japán vállalat rengeteg pénzt keresett a masinán, de az aranyélet sosem tart örökké, hiszen az elmúlt pénzügyi negyedév már meglehetősen gyenge lett. Természetesen készül az új generációs termék, ami a Wii U nevet kapta, de ez idén még nem lesz elérhető, így a Nintendo a karácsonyi szezonra bejelentette a Wii Family Edition modellt, mely az eredeti konzol átdolgozott, mondhatni feljavított változata, néhány kellemetlenséggel megspékelve.

Teljes cikk: prohardver.huTartalom átvétel