Kommunikációs zavar az új Xbox körül

Lehet-e használt játékokat futtatni a Microsoft új konzolján? És kell-e állandó internetkapcsolat a játékhoz? Nem biztos, de lehetséges, és ha igen, akkor sem pont úgy, kivéve, ha mégis. A Microsoft hangosan gondolkozik, a sajtómunkások szorgosan jegyzetelnek.

A Microsoft kedd este bemutatta új konzolját, az Xbox One-t. A konferencián a konzol nyitókínálatáról, a várható megjelenéséről, a szolgáltatásokról és magáról a hardverről is sok szó esett, de a konferencia utáni hírek is számos érdekességet tartogattak. Az előzetes pletykákkal szemben a konzol támogatja a használt játékok futtatását, és nem igényel állandó internetkapcsolatot sem - bár az ezzel kapcsolatos megkötésekről szóló pletykák bizonyos formában mégis igazak. Ha ugyan igazak, mert most semmi sem tűnik biztosnak.

Az EDGE magazin februári számában számos, akkor még spekulációnak tartott információt osztott meg a gépről. Akkor azt írták, az új Xbox állandó internetkapcsolatot igényel majd a működéshez, és nem futtathatók rajta a használt játékok. Az EDGE a Microsofthoz közel álló névtelen forrásokra hivatkozott a témával foglalkozó cikkben

Teljes cikk: Index.Hu