20/60/120/250/320 Gb-os - NEM M$ HDD flashelése

Nem eredeti Microsoft HDD flashelése - Sayler

Megjegyzés: az xboxklub.hu közössége, tutorok írói nem vállalnak felelősséget a konzolod tönkretételéért, illetve a leírás használatáért.

Mivel a konzolod módosítása garanciavesztéssel jár, és bizonyos jogokat is sért, kizárólagosan saját felelősségre használd azt, a leírás csupán tájékoztató jellegű. 

Az oldal nem támogatja a warezt, a tutorialt a készítő kizárólag abból a célból írta, hogy a tulajdonodban lévő eredeti játékaidat házilag lemagyarítva, biztonsági másolatként tudd futtatni dvd-ről vagy hdd-ről.

A leírás a 20/60/120/250/320 Gb-os méretű Hard Diskekre vonatkozik! 

Az alábbi 2,5" Inches hdd-ken müxik csak a flash és amellett is csak az alábbiak:
- WD Scorpio Series BEVS/BEAS
- WD Scorpio Blue Series BEVS/BEVT/BPVT
- WD Scorpio Black Series BEKT/BJKT
- WD VelociRaptor Series
- WD AV-25 Series BUDT

Esetleg régebben 120-as vagy tán 250gb-osra flashelted a hdd-d és most szeretnéd 320Gb-osra?
Nem lehetetlen!
Nem muszáj hogy meglegyen az eredeti .BIN fájl amit flashelésnél lehet elmenteni (nekem sem volt meg).

Lépésenként:

1. Menj fel ide: KATT és az oldal alján megtalálod azt a .bin fáljt amivel flashelni akarod (kell) a hdd-d, ezt töltsd le!

Fontos: Ahány gigára flashelni akarod annyi gigásnak muszáj(!!!) lennie a HDD-nek, szóval, 250gigásra egy 60 gigás vinyót nem fogsz tudni megflashelni!

2. Menj fel ide: KATT, töltsd le ezt: Download Bootable USB Drive Creator Tool és telepítsd.

Ha kész akkor csatlakoztass egy pendrive-ot pc-be és ezzel a progival "Download Bootable USB Drive Creator Tool v1" válazzd ki azt a meghajtót, amit csatlakoztatott az oprendszer (pl.: E:).

3. Az utóbbi oldalon letölthető ez a fájl is: HddHackr v1.30 Build 20110303, töltsd le ezt is!

4. Majd, ha megcsináltál mindent, amit írtam, akkor pendrive-ra másold rá a "HddHackr" és a "hddss320.bin" fájlt. Erre ==> "hddss320.bin" figyelj! Mivel, attól függ, hogy mit másolsz rá, hogy hány gigásra akarod flashelni a hdd-t. (méretek egyezése FONTOS! 20-as HDD-re 20-as BIN kell! ésatöbbi). Ezek lehetnek hddss20, hddss60, hddss120, hddss250, hddss320. A számok értelem szerűen a GB-ot jelölik.

5. Ha megvan, akkor kapcsold ki a pc-t és húzz ki minden egyéb hdd-t, csak az legyen bent, amit flashelni akarsz és a pendrive legyen bedugva. Majd indítsd újra a gépet és f8 nyomkodásával az előugró menüből (egyes alaplapoknál a beépített bios tartalmaz drive választó lehetőséget (boot menü), de ez lehet F12 is... a bootnál kiírja melyik eza  gomb) válaszd ki, hogy honnan szeretnél bootolni. Természetesen pendrive-ról.

6. Ha kiválasztottad, akkor fekete képernyő fogad pár írással.

Lesz ilyen hogy: C:\> (ez a command prompt) ide írd be ezt: hddhackr (ez a pendrive-on lévő programot fogja futtatni amit már ugye felmásoltál).

7. Ha készen van, akkor fel fogja sorolni, hogy milyen hdd-k vannak a pc-ben. Sok ugyanolyan lesz, de lesz egy eltérő köztük. Az lesz az, amit flashelni akarsz, ahányas szám van előtte, azt nyomd le, majd ENTER.

8. Ezek után megkérdezi, hogy Give rose Flashelni akarod vagy (R) Visszaállítani. Persze, hogy Flashelni. Nyomj "F" betűt.

9. Most be kell írni azt a fájlt, amivel flashelni akarod (ezt is felmásoltad a pendrive-ra) HDDSS20-tól HDDSS320-ig, ami a te HDD-d mérete, a szerint írd be és ENTER!

10. Következőleg felajánlja hogy milyen néven akarod elmenteni a meglévő hdd flash fileját. Ezt jó, ha elmented egy UNDO2 néven. Ezt pendrive-ra menti le. Tárold el valahova, ha kellene.

Kész vagy Wink

Ha minden jó, akkor zölden kiírja, hogy successful.

Fontos(!), hogy ne indítsd újra a gépet, hanem kapcsold ki és kikapcsolt állapotban húzd le a hdd-t.

A tutort készítette: Sayler

Minden jog a készítőn kívül: xboxklub.hu