PC elérése boxról

A PC-n lévő tartalmak és fájlok elérése XBMC segítségével

Az alábbi leírás abban próbál segíteni, hogy hogyan állítsuk be az XBMC-t annak érdekében, hogy elérhesd a PC-den lévő különböző médiákat, fájlokat.

1. XBMC SMB-kliens

Elsőnek az XBMC-ben, a hálózati beállítások alatt, az SMB-kliens részt kell beállítani. felhasználónév: az a user amit használsz a PC-n
jelszó: a hozzá tartozó jelszó
WINS: hagyd üresen
munkacsoport: a munkacsoport neve, amiben a géped jelenleg van (Pl.: WORKGROPUP; Ezt a sajátgép > jobb gomb > tulajdonságok > számítógépnév fül alatt (XP) lehet megnézni, a Munkacsoport: után. Általában WORKGROUP, ha nem állítja át XP telepítésnél az ember.)

2. Forrás hozzáadás

A beállítások megadása után valamelyik menü alatt (pl a Videók, de lehet a Zenénél vagy a Fájlkezelőben is) alatt létrehozol egy új Forást. Az előugró menüben válasszuk a Forrás hozzáadása menüt. A megjelenő ablakban a Hely megadásánál "Böngészés", majd ott "Hálózati hely hozzáadása":
protokoll: Windows hálózat (SMB)
szerver neve: számítógéped neve

Majd OK gomb és megjelenik a listában az új forrás smb://"számítógépnév" formában. Kijelölöd ezt az újonnan felvett forrást, majd kontrolleren A gomb (vagy távirányítón Select) és meg kell jelennie a gépeden található megosztott mappáknak. Ha hibaüzenetet kapsz, akkor a beállításoknál elírtál valamit (név/jelszó/gépnév) vagy esetleg a PC-n a tűzfal tiltja a hozzáférést. Ha pedig nincs hiba, de nem látszik semmilyen megosztás, akkor azt jelenti, hogy nincs a PC-n megosztott partíció vagy mappa. Ebben az esetben csinálj egyet (vagy többet) és ne felejtsd el megadni a hozzáférési jogosultságokat.
Ha pedig minden rendben van és látszanak a megosztások, akkor kattints az OK gombra, így visszatértél a "Forrás hozzáadása" ablakba. Itt lent adj nevet a Forrásnak és OK.
Ezek után a listában megjelenik az új forrás.

Amennyiben profi XBMC felhasználónak érzed magad, úgy a Forrásokat a sources.xml-ben is be tudod állítani.