Új X360 Slim alaplap a láthatáron, RGH is over?

A logic-sunrise nevű konzolokkal foglalkozó oldal hozta le a hírt, miszerint új alaplappal állt elő a Microsoft a Slim gépeknél.
Főbb ismertetőjegye, hogy nem található rajta külön tokozású HANA chip. Utóbbi valószínűleg a South Bridgebe került beintegrálásba.
Akik figyelemmel követik a scene homebrew-vel kapcsolatos eseményeit tudhatják, hogy többek között a HANA, mint integrált áramkör felelős a Reset Glitch hack időzítéséért. A kérdés ezek után magától adódik: van-e így jövője a hacknek vagy sem?
A következő érdekesség a gép gyártási dátuma: 2011. 08. 17. Az RGH-t pedig ugyanezen hónap 28-án publikálták.
Aki ezek után a 911-hez hasonló összeesküvés-elméleteket kezdene látni a dolgok mögött nagyot téved. Egyszerűen csak a Slim alaplap újabb revizíójáról van szó, mely a "Corona" nevet viseli és tervezésének kezdete kb. 2010 telére nyúlik vissza!
Természetesen az új glitch hackkel kapcsolatos kérdés továbbra sincs megválaszolva.
A legbiztosabb az ha megvárjuk a dolog végét, hisz jópár ezzel kapcsolatos kérdés nem került még megválaszolásra. Pl.: az új alaplapon elérhetőek-e a hackhez szükséges tesztpontok másutt? A hack alapját biztosító hardveres hibát (CPU vulnerability) előrelátóan orvosolták-e a Microsoft szakemberei? Utóbbi lépés nem valószínűsíthető, a dátumok se ezt sugallják. Az okosok is költséges mulatságnak tartják, és ha még beleszámítjuk, hogy egy kiöregedő konzolról van szó, akkor ez a lépés nem valószínűsíthető. Bár ki tudja, lehet, hogy elszánt az MS e tekintetben és még további PCB változtatásoknak lehetünk szemtanúi a jövőben.
Ha a HANA chip ki is esik a hack fegyvertárából, úgy még nincs ok az elkeseredésre, ugyanis pár, komolyabb tudással bíró scene tag már a glitchelés megvalósítását pedzegeti az SMC felhasználásval.

Képek az új alaplapról: 1, 2, 3, 4.
Hozzászólni itt lehet!