Chippelés

96 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33
Chippelés

Ide kerüljön minden PS1/PS2 chippeléssel kapcsolatos topic Smile

racz35
Offline
Itt volt: 1 év 8 hónap
Csatlakozott: 2007-02-13 14:11

Van egy kis olvasni való akit érdekel az olvassa.
Ha nem tetszik majd az admin törli.
Addig is itt vannak ezek:
(PS2) Chipek

DMS3, DMS4: A DMS család chipjei a legjobbak. Megbízható. Fõleg ha winchestert is akarunk használni a PS2höz. Támogatja a memória kártyáról való bootolást (dev mód) is.

Matrix Infinity, MX4: Olyan kaliberû chip, mint a DMS. Valamivel kevesebbet tud.

Ghost 2: A Matrix Infinity-hez hasonló chip. Rengeteg extra funkcióval, mint frissíthetõ firmware, kikapcsolható, green fix. A legjobb ár/érték arányú chip.

H2O: Ez is a legjobbak közé tartozik. Kikapcsolható.

Myth: Nem tud olyan sok extrát, de a legjobbak között van.

Modbo: Matrix klón. Ha nem akarod frissíteni a firmware-jét, akkor tökéletes.

Titan SX2, 3, Voodoo, Duo 2, 3: Egyszerû chipek. Csak elindítják a másolt játékokat, de semmi több. A szervízeknél elég népszerûek, mivel olcsón be lehet õket szerezni.

MagicV: Kerüld el!!! Az egyik legrosszabb forgalomban lévõ chip!

Megjegyzés: Mindegyik chipnél elõfordul, hogy nem indítja el a játékot elsõre. Ez nem a chip hibája, hanem a szerelésé.

Mi az a SwapMagic ?

A SwapMagic egy úgynevezett Boot cd. Akinek volt Dreamcastja az emlékezhet rá milyen egyszerû volt a dolog. Nem kellett chippeltetni a gépet, hanem egyszerûen be kellett tenni a boot cd-t elindítani a gépet, majd az kiírta, hogy tegyél be egy másolt játékot. Beraktad és mûködött is. Dreamcaston mûködött a másolt Boot cd is, PS2-nél már más a helyzet. Bizony eredeti SwapMagic kell. Ha egy másoltat rakunk a gépbe, akkor a szokásos piros képernyõ fogad minket az "insert Playstation2 or Playstation format disc" felirattal.

Szóval el lehet felejteni azt, hogy letöltöd a netrõl a SwapMagicet, ezt bizony meg kell venni. Fõleg, hogy a csomag tartalmaz néhány mûanyag pöcköt, amit típustól függõen (régi vagy slim gép) a tálcamechanikához vagy a felnyíló fedélhez kell rakni, hogy a gép ne vegye észre a lemezcserét és ne ellenõrizze le újra, hogy eredeti lemez van-e a gépbe. Külföldrõl lehet rendelni, de állítólag néhány itthoni konzol boltban is árulják. Az ára kb. 8-10000 Ft, amiért már chippet is kaphatunk.

czcz
czcz képe
Offline
Itt volt: 1 év 9 hónap
Csatlakozott: 2007-02-14 14:41

DMS4 Pro az etalon! Wink

Az élet egy qrva xar játék, rohadt jó grafikával... Biggrin

BlackLord
BlackLord képe
Offline
Itt volt: 6 hónap 6 nap
Csatlakozott: 2007-01-10 08:41

Sztem meg mindegy! Az átlag felhasználónak mi kőőő? Az, hogy elindiccsa nekijje a netű szerzett játékát! Nem mindenféle k@@@@g menü amiben mindenféle állítási lehetőség van! Legyen autoboot max ki -be kapcslási lehetőség 100% kompatibilitás!!!Mi kőőő még??? Idea
Jaa és legyen stabil megbízható! Wink

"Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása" Smile

____________________________________________________________
Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

turho (nem ellenőrzött)

Én "csak" 4 éve csinálom a ps2-ket, szóval azért a chiplista elfogult. Átlag felhasználókat nézve. Nálam nem véletlen, hogy a standard chipek közül a DUO3, és a H2O a nyerő. Miért? Mert ezekben védelem van, és nem egyszerű fw fut. És a DUO3 is kikapcsolható. Ergo a kategorizálás sánta.
DMS4-et azok szereltetnek akik hdd-znek a ps2-jükkel, de ezenkívül sokkal többet nem nyújt, a színrendszert engedi buzerálni, és vegyes eredménnyel.
Egyébként logikus hogy valahol "etalon" a dms4, hiszen toronymagasan és aránytalanul drágább maga a lapka is egy átlagfelhasználónak. gy normális DUO3 megfelelő minőségű szereléssel gyönyörűen muzsikál a v4-es nagy géptől a 77004-es legújabb slim ps2-ig bezárólag.

Kerülendő: Duo2, Titan sx és sx2, Voodoo, Bluechip, Matrix orange dot, Ubicom SX és VX, és a régi Modbo ill. Myth chipek.

Kéccáz Euróé' taknyolok Biggrin

BlackLord
BlackLord képe
Offline
Itt volt: 6 hónap 6 nap
Csatlakozott: 2007-01-10 08:41

Igen lehet kötni HDD-t a PS2 gépekhez! A vastag szériákhoz egy un. NETWORK ADAPTERT kell vásárolnod! Ennek a saegítségével a gépben kialakított helyre tudod betenni a winyót és használni!
A PSTWO géphez létezik többféle megoldás is!Vehetsz egy nagy dobozt amibe magát a gépet is bele tudod tenni és ebben van kiképezve a HDD-nek hely! Vagy van egy sima vékony átvezető fóliapanel amit a gép alaplapjához kell forrasztani, kivezetni a gép hátulján és úgy tudod csatlakoztatni a winyót! A vastag gépeknél forrasztásmentes a mutatvány a two(slim)gépeknél kell forrasztani!

"Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása" Smile

____________________________________________________________
Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

turho (nem ellenőrzött)

Kiegészíteném: SLIMNÉL Only V12! Utána az alaplapon ügyesen eltűntették a morzsáit is az IDE-kivezetéseknek, maradnak a nyomi és üzemképtelen ill. nyűgös USB félmegoldások.

------- X360 drive fejcsere nálam is. Ha gyengén olvas, vacakol, keress PÜ-ben. Szolnok környéke személyesen vagy postai szerviz. -------

turho (nem ellenőrzött)

Augusztus 1-jéig 10 k akciós áron Duo3 Gold beszerelés, minden típusba, fejvédelemmel, 6 hó szerelési garanciával. Speciális hibák javítása, újrachipelés, Privizz. Postán is, vannak már itt is "referencia-ismerősök" Smile illetve SG, gamer365 stb.

Újonc szerelőknek, ha elég bátrak, csak egy aprócska tipp: nem a gyári rajz ám az atyaúristen, néha nélkülöz némi logikát illetve az áramköri topológiát szakmailag nem követik a rajzok minden esetben "értelmesen". Elég egy kellemes földhurok, vagy 2 vezeték közti "áthallás" miatti bizonytalan működés. És ne kerékpár-villamossági dróttal szereljetek, az isten szerelmére, most műtöttem meg 2 ilyen gépet, az egyikben 1-2 ritka SMD alkatrész is elköszönt a forrasztás gyakorlatlansága miatt.

------- X360 drive fejcsere nálam is. Ha gyengén olvas, vacakol, keress PÜ-ben. Szolnok környéke személyesen vagy postai szerviz. -------

EkE
Offline
Itt volt: 3 év 11 hónap
Csatlakozott: 2007-02-13 08:16

PS2 softmod??

Beküldtem a témát, de az adok-veszekben kötött ki. Légyszi töröljétek!

Lényeg:
Találkoztam egy leírással, miszerint a ps2-t exploit kihasználásával meg lehet kérni, hogy vigye a biztonsági mentésünket.
Szerintetek ez mennyire valós dolog, illetve használta már valaki?
cím:
http://www.i-hacked.com/content/view/94/64/

picit más:
http://www.i-hacked.com/content/view/75/64/

vélemények róla?

A világot látom ugyan, de csupán nézőpont vagyok, mely formába önti a világot.

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

Áttettem a PS moddolás fórumba Smile

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

übi
Offline
Itt volt: 12 év 2 hét
Csatlakozott: 2007-02-23 11:32

turho mi volt a problemad titanal ? neha bedob egy red screen, de reset es go, nem veszes...
Prodigy chiprol nem eset szo, szerintem tokeletes chip, extrakat is tud a divx lejatszatol a dev modig, es nem csinal red screent.

Zsákfos a bolondos

Bólem
Offline
Itt volt: 12 év 9 hónap
Csatlakozott: 2007-08-30 13:03

Sziasztok!Van egy hatalmas problémám,remélem tudtok segíteni rajtam!
Kezdem az elején:Rendeltünk egy DMS4 S.E. Pro chipet,apa beszerelte(biztos hogy jól,mert amúgy is ilyen elektronikai cuccokkal foglalkozik,szal vágja a forrasztást nagyon),kész lett,kötjük be próbálnánk ki,de se kép se hang,az eredetit pörgeti a másoltat megállítja.Írtunk a gyártónak visszaírták hogy valszeg nincsenek rendezve a kábelek és adatveszteség van (és flashelni kéne),így is volt,apa újrakötötte most olyan mintha "gyári" lenne.Van már kép és hang,az eredeti gammák futnak rendesen de a másoltakat visszadobja a szokásos "Please insert a PS or PS2 disc" szöveggel.Most jönne gondolom az a flash dolog,leszedtem a DMS4 eredeti oldaláról a legújabb flash upgrad-et,readmeben az van hogy vagy nyissam meg az ELF fájlt a kedvenc progimmal vagy írjam ki CDre az cdképet és azt bootoljam be.Na már most az ELF betöltéséhez alapból vinyón,memcardon vagy a flash memórián kéne lennie a programnak,amihez alapból a chip működése kéne.A CD bootolásához szintén,szal nem vágom hogyan kéne flashelnem a chipet!Így írtunk még egy ímélt:jött a válasz hogy a ToxicOS 0.41el flasheljem ne az original DMS4 upgrade-el.A szitu ugyanaz ELF fájl vagy CD és a már "megszokott" Please insert...Szóval teljesen letört vagyok,azt hittem milyen jó lesz,rendelek egy fasza chipet,apa beszereli és minden happy,ehhez képest szopok rendesen!Remélem tud valaki segíteni és bocsesz hogy ilyen hosszan fejtettem ki,de minnél több a részlet annál könnyebben tud vki segíteni(remélem)!A gépem SCPH-75004es típusú,ez V14es ha jól tudom és GH-41es panelszámú!
Válaszokat előre köszi!

turho (nem ellenőrzött)

Nem NTFS, NTSC. De ha jó chipet szerzel bele, akkor mindenevő lesz ez is. Sajna szerezni segíteni viszont nem tudok....

------- X360 drive fejcsere nálam is. Ha gyengén olvas, vacakol, keress PÜ-ben. Szolnok környéke személyesen vagy postai szerviz. -------

raul22
Offline
Itt volt: 13 év 1 hónap
Csatlakozott: 2008-06-24 13:24

Sziasztok

Lenne egy nagy problémám Sad elcseréltem a boxomat ,egy ps2 re ,van egy chip -em de nem tudom sajnos hova kell beszerelni Sad elvinném hogy betgyék de sajnos ahova vihetném ,ott csúnyán átvertek ,tud valaki segiteni ? köszi előre is .

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

Türhőt keresd meg javaslom, PÜ-ben :)

__________________________________

...és akkor csak moddoltam és moddoltam bíró úr kérem...

Wii; Xbox Classic, PS2 okosítás

___________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

dundiego
dundiego képe
Offline
Itt volt: 4 év 10 hónap
Csatlakozott: 2007-02-15 08:41

Mennyibe került a DMS4?

Ha semmikép nem indulna, vegyél egy egyszerűbbet:

pl.: DUO 3 Ultra, vagy Modbo760

ezek 5k-t kóstálnak és magyar oldalon is beszerezhető.

EZEK HA MINDENT JÓL FORRASZTASZ 100%, HOGY ELINDULNAK.

A DMS4 egy elég fura fajta...

"A idő tűz, melyben égünk!"

"Az Idő Tűz, melyben Égünk!"

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

duo3 ultra mindenre jó, megfizethető, támogatom...

__________________________________

...és akkor csak moddoltam és moddoltam bíró úr kérem...

Wii; Xbox Classic, PS2 okosítás

___________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

Rafi Matyi
Offline
Itt volt: 13 év 5 hónap
Csatlakozott: 2008-11-15 12:58

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy ha egy psp-t chippeltetek, akkor arra hogyan lehet játékot szerezni, lejátszani? Mik a szivatások egy chippeltetésben? (értem: xbox 360-on a live bannolása.)

Dvd-re vagy cd-re kell kiírni, hogyan, vagy egész egyszerűen a memory card-ra? Várom a segítségeteket,

Rafi

Laja X
Laja X képe
Offline
Itt volt: 10 hónap 1 hét
Csatlakozott: 2006-07-12 11:31

Ment re PÜ.
Ezzel ez is világos lett.;)
_________________________________
A szamuráj lét egyszerű:Szolgálj hogy tiszteljenek,és tisztelj hogy szolgáljanak!
---------------------------------
PSP downgrade&upgrade minden típusú és alaplapú géphez.

_____________________________________________________

X360 Slim-Fat és Egyéb konzol okosítás Tolna Megyében Wink

Samurai Spirits! >:)

Hetairosz
Offline
Itt volt: 13 év 3 hónap
Csatlakozott: 2008-11-03 13:26

Helló !

Szakmai kérdésekkel szeretném zaklatni Turho-t. Kettő napja privátban írtam is neki, de sajna még nem érkezett reakció, ezért írok ide. Nem tudom, most megkapta-e az üzenetet, él még a hírdetése...stb. Bocs, ha sürgetőleg tűnnék.

turho (nem ellenőrzött)

Szia!
El voltam havazva, nemsoká megy válasz....bocs.

_______________________________________________________
------- PS2 moddolások szakembertől, legújabb chipek a legújabb 7900x gépekhez is, de bármelyik modell ok, Szolnok környéke személyesen vagy postai szerviz. Augusztustól Budapesten! -------

Altair
Offline
Itt volt: 7 év 7 hónap
Csatlakozott: 2009-02-19 23:15

Melyik chip a jobb h2o crystal vagy duo2 s.e.?
Meg kéne egy kép hogy hogy kell forasztani egy scph-75003a-ba.

Altair Ibn La-Ahad

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

mindkettő jó, én már használtam mindkettőt, a legkorrekteb (rajzok tekintetében is) a Duo3 Ultra.
Az alaplapon van egy GS-045-51 vagy valami hasonló felirat, az alapján érdemes keresgélni rajzot

__________________________________

UYX-MYL!!!

Wii, Xbox Classic, PS2, Modding és Szervíz, Bp

___________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

Altair
Offline
Itt volt: 7 év 7 hónap
Csatlakozott: 2009-02-19 23:15

Nekem gh-040-02 van.Be raktam a chipet,de nem olvassa az írottat csak az eredetit, akkor mi lehet a probléma?

Altair Ibn La-Ahad

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

nos, elkötés... :)

__________________________________

UYX-MYL!!!

Wii, Xbox Classic, PS2, Modding és Szervíz, Bp

___________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

sanyinho
Offline
Itt volt: 13 év 6 hónap
Csatlakozott: 2009-03-19 09:06

Sziasztok!nem tudom h jó helyre írok e de lenne egy kérdésem?nekem van egy ps2-m új még és az eredeti game-ek mennek rajta de az írottak nem igazán.chip van benne.mikor elindulnak a játékok elkezd ugrálni a kép.ez miért van?

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 2 hét 3 nap
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

mondjuk, ha az az ember aki bechippelte meg lenne kérdezve, mégis milyen chipet szerelt be... vagy nem adott a saját munkájára garanciát? Smile Megjegyzem, egyszer kétszer felvillan a kép játékindítás előtt, de utána gond nélkül mennek a játékok (nálam...). A villodzás az, amikor a chip átveszi a hatalmat a ps2 felett ;)

__________________________________

UYX-MYL!!!

Wii, Xbox Classic, PS2, Modding és Szervíz, Bp

___________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

robi019
Offline
Itt volt: 11 év 11 hónap
Csatlakozott: 2008-09-26 19:10

Sziasztok.
Tudtok mondani olyan konzolboltot Budapesten akik még foglalkoznak ps2 chippeléssel?
üdv.Robi

Oldalak