Nem indul el az Xboxom

1413 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Stinger
Offline
Itt volt: 1 év 2 hét
Csatlakozott: 2007-02-25 15:04

Kösz mindenkinek a helpet, aki próbált segíteni a gond megoldásában - a Tranzisztor cseréje megoldotta a problémát, az Xbox Classic újra gyönyörűen muzsikál Smile

Akinek a továbbiakban esetlegesen ilyen tranyó problémája van, szóljon - feltankoltam a jövőre Smile

MrGrey
MrGrey képe
Offline
Itt volt: 7 év 2 hónap
Csatlakozott: 2007-03-28 18:35

Feladtam...
Az adott vinyót PC egyből látja, SMART kódok nem jeleznek hibát, tökéletes. Másik vinyót rakva a gépre gond nélkül indulna (csak nem akartam a backup vinyómat feláldozni).
Érdekes, hogy a gyári 8GB WD-t nem is látja (9-es kód) ill. egy kisebb ~4,5GB Quantum-ot sem...
Összerakáskor valamit elszúrhattam (már be sem kapcsolt a táp, csak a halk kattanás hallatszott) és nem volt lekierőm 26-odjára is szétszedni, inkább beadtam a szervizbe.
Majd leírom mire jutottak...
Még1x köszi a tippeket!!!

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 1 hét 4 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

ez még mindig a Classic-os topik, kicsit lejjebb megtalálod a 360-ast is, ott válaszoltam is Smile

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

MrGrey
MrGrey képe
Offline
Itt volt: 7 év 2 hónap
Csatlakozott: 2007-03-28 18:35

Kiderült, hogy valamelyik alaplapi csatlakozó volt kontaktos... Mivel nem én vettem át, nem sikerült kideríteni, hogy a táp, vagy az IDE. Szemre mindkettő hibátlannak tűnt... Smile Lényeg, hogy újra műxik a cucc!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

MrGrey
MrGrey képe
Offline
Itt volt: 7 év 2 hónap
Csatlakozott: 2007-03-28 18:35

Pár nap után ismét előjött a 07 és a boot közbeni fagyás, majd a se kép, se hang effektus.
Visszavittem szervizbe, ahol már kezdtek furcsán nézni rám, de azért bevették. Pár nap múlva felhívtam őket és azt mondták, hogy az égadta világon semmi baja, náluk elsőre indul.
Hazahozva tényleg minden frankó. 1 napig...
Most ott tartok, hogy semmilyen további ötletem.
Nektek?
Esetleg (akár magánba) ha tudnátok ajánlani egy megbízható bp.-i szagembert, szervizt, nagyon hálás lennék.

MrGrey
MrGrey képe
Offline
Itt volt: 7 év 2 hónap
Csatlakozott: 2007-03-28 18:35

RGB kábelen van a TV-re kötve és a bekapcs gombra átvált a TV AV-ra, de rögtön vissza, tehát a kapcsoló műxik.
Kipróbáltam legalább 4 hálózati zsinort (márkás, japán tyúkbél), semmi.
Itthon a hálózati áramerősség fix 228V, nincs ingadozás.
Elvittem olyan helyre, ahol szintén 100% tuti fesz. és áramerősség van, de semmi. Nem hajlandó bekapcsolni.
Még a venti sem pörög fel.
Ami a legidegesítőbb, hogy a szervizben tényleg csak bedugták és elsőre elindult. Ilyenkor, ha hazahoztam, egy-két napig gond nélkül ment a gép...
Erre varrjon valaki gombot... Sad

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 1 hét 4 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

[quote=MrGrey]Esetleg (akár magánba) ha tudnátok ajánlani egy megbízható bp.-i szagembert, szervizt, nagyon hálás lennék.
[/quote]
Szvsz keresd meg Sid-et PÜ-ben!

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

turho (nem ellenőrzött)

Lehet hogy rafinált kontakthiba esete forog fenn...

Kéccáz Euróé' taknyolok Biggrin

turho (nem ellenőrzött)

Fejlemények azóta?

------- X360 drive fejcsere nálam is. Ha gyengén olvas, vacakol, keress PÜ-ben. Szolnok környéke személyesen vagy postai szerviz. -------

Pokesz
Pokesz képe
Offline
Itt volt: 8 hónap 3 hét
Csatlakozott: 2007-02-13 13:11

Üdv!

A következő hiba lépett fel mostanában rendszeresen:
A gépet bekapcsolom (SmartXX v3 chip) eject gombbal, bios (evox m8+ 137Gb) töltés közben a led villog hang és kép befagy. Ha a chipről bootolok más bankból (pl sima m8 137 Gb) akkor is fagy.
Általában a 4. 5. bekapcsolásra indul el. Utána a működése már stabilnak mondható.
A winyóm a hunyó? Samsung 160 Gb.

PLZ Help me Obivankenobi...
_________________
-= Xbox Rulez =-

______________________________________
XBOX Classic Cristal v1.1, SmartXX v3, 160 Gb, LCD (4x20, blue back); XBOX360 Jasper, 60 Gb, Gamertag: Pokesz79

BlackLord
BlackLord képe
Offline
Itt volt: 1 év 1 hónap
Csatlakozott: 2007-01-10 08:41

Hát én nem tippelnék HDD-re! A helyedben átnézném az összes forrasztást! De ha gondolod és még megvan a gyári HDD tedd bele és próbáld ki azzal is!

"Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása" Smile

____________________________________________________________
Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 5 nap 14 óra
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

[quote=Pokesz]Üdv!

A következő hiba lépett fel mostanában rendszeresen:
A gépet bekapcsolom (SmartXX v3 chip) eject gombbal, bios (evox m8+ 137Gb) töltés közben a led villog hang és kép befagy. Ha a chipről bootolok más bankból (pl sima m8 137 Gb) akkor is fagy.
Általában a 4. 5. bekapcsolásra indul el. Utána a működése már stabilnak mondható.
A winyóm a hunyó? Samsung 160 Gb.

PLZ Help me Obivankenobi...
_________________
-= Xbox Rulez =-[/quote]
SmartXX V3 ed@nchipes, vagy volt frissítve a szoftvere?

__________________________________

...és akkor csak moddoltam és moddoltam bíró úr kérem...

___________________________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

MrGrey
MrGrey képe
Offline
Itt volt: 7 év 2 hónap
Csatlakozott: 2007-03-28 18:35

[quote=turho]Lehet hogy rafinált kontakthiba esete forog fenn...

Kéccáz Euróé' taknyolok :D[/quote]

Normális körülmények közt én is erre tippelnék, de szervizben elsőre, minden piszkálás nélkül bootolt. Otthon 2-3 napig _teljesen_ hibamentes a működés és csak eztán hal meg. közben semmilyen jellegű fizikai hatás nem éri a dobozt.

Egyelőre még a szervizben van, de nekik sincs ötletük...

Pokesz
Pokesz képe
Offline
Itt volt: 8 hónap 3 hét
Csatlakozott: 2007-02-13 13:11

Nem tom mi az az edonchip. Szoftvert azt nem frissítettem, nem mertem. Gyári, nem piszkáltam, csak ráraktam a biosokat és kész. Ha rajta van a teteje a boxnak akkor többször nem indul el, ha le van véve, akkor van hogy első bekapcsra indul.
Majd megnézem az eredeti winyóval is.
Minden esetre érdekes a dolog...
_________________
-= Xbox Rulez =-

______________________________________
XBOX Classic Cristal v1.1, SmartXX v3, 160 Gb, LCD (4x20, blue back); XBOX360 Jasper, 60 Gb, Gamertag: Pokesz79

sidocious
sidocious képe
Offline
Itt volt: 5 nap 14 óra
Csatlakozott: 2006-06-12 08:33

[quote=Pokesz]Nem tom mi az az edonchip. Szoftvert azt nem frissítettem, nem mertem. Gyári, nem piszkáltam, csak ráraktam a biosokat és kész. Ha rajta van a teteje a boxnak akkor többször nem indul el, ha le van véve, akkor van hogy első bekapcsra indul.
Majd megnézem az eredeti winyóval is.
Minden esetre érdekes a dolog...
_________________
-= Xbox Rulez =-[/quote]
akkor vagy forraszprobléma, vagy lesérültek a bankok tartalmai Smile
De ha elindul, akkor kétlem Smile

__________________________________

...és akkor csak moddoltam és moddoltam bíró úr kérem...

___________________________
Szabályzat :: GYIK/FAQ :: Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

Zet
Zet képe
Offline
Itt volt: 6 év 6 hónap
Csatlakozott: 2007-03-23 20:02

Sziasztok!

Nekem is hasonló probléma merült fel a boxommal. Bekapcsolom forog a venti világít a led (zölden) pörög a rom, de semmi egyéb se kép se hang, és a tálca sem jön ki ha megnyomom ejectet csak villog majd világít tovább. 10-20 perc bemelegítés és többszöri resi után elindul és utána megy minden rendesen. visz játékot filmet mindent. Reset után is elindul. De ha kikapcsolom egy fél órára már megint kezdi előről Smile nem értem mi lehet a gond.
A próbléma jelentkezése óta felraktam az evoxot ami az előbb leírt procedúra után ment is rendesen majd a minap már a bemelegítés sem segített. nem indul. Sad

Találkozott már valaki hasonlóval? Ill. ha valami bonyolultabb baja van kihez fordulhatnék aki jó áron és megbízhatóan dolgozik? (van most egy x360-am és nem szeretnék a régire nagyobb összeget költeni de filmnézésre még jó volna)

Köszi előre is!

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 1 hét 4 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

ghia84: A lemezproblémán kívül minden más megy rendben?

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 1 hét 4 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

Zet: chipelt a box?

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

bali
bali képe
Offline
Itt volt: 1 hét 4 nap
Csatlakozott: 2006-06-11 23:44

meg kellene tisztogatni a DVD olvasófejét vagy megpróbálni egy másik meghajtóval, hogy avval is csinálja-e
esetleg keresd meg turhot, hátha tud segíteni...

________________________
I fought the law and I won
I am the law so I won

___________________________
Szabályzat|GYIK/FAQ|Fórum
Ezeket olvasd át mielőtt kérdeznél

Zet
Zet képe
Offline
Itt volt: 6 év 6 hónap
Csatlakozott: 2007-03-23 20:02

Jaja chipelt. Most megint megy, de csak 10 perc móka után indul el :S

BlackLord
BlackLord képe
Offline
Itt volt: 1 év 1 hónap
Csatlakozott: 2007-01-10 08:41

Mindenképpen érdemes lenne szétkapni! Azt írtad chippelt!
Át kellene lesni a forrasztásokat! Az összes csatlakozót hátha! Azt lehet tudni milyen verziós a géped!

"Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása" Smile

____________________________________________________________
Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

Zet
Zet képe
Offline
Itt volt: 6 év 6 hónap
Csatlakozott: 2007-03-23 20:02

Hát elég régi verziós majd holnap, ha lesz kis időm szétszedem azt meglesem a csatikat meg amit még látni érdemes. Aszem 1.0 ha van olyan Smile Már naon rég óta megvan és még az égegyadta világon semmi baja nem volt. Jó mondjuk nem nyúztam túl sokat de tényleg eddig semmi baja nem volt azt hogy milyen chip van benne nemtom de megtom nézni valahogy?

Köszi!

BlackLord
BlackLord képe
Offline
Itt volt: 1 év 1 hónap
Csatlakozott: 2007-01-10 08:41

A GYÍK-ban választ kapsz az összes kérdésedre! Smile

"Az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása" Smile

____________________________________________________________
Nincs ami olyan szentül megpecsételne egy barátságot, mint a közös hányás.

Zet
Zet képe
Offline
Itt volt: 6 év 6 hónap
Csatlakozott: 2007-03-23 20:02

Hát szétszedtem a verziója 1.0! Viszont amit eddig tutira vettem, hogy chippelt... hát most úgy néz ki nem igazán az. Kerestem benne, de nem találtam semmiféle chipet. (megnéztem alaplap alatt is) A leírásból gondolom, hogy SOFTMODOS vagy flashelt lehet. A fájlt amit GYIK-ban említenek nem találtam C-n, de alaplapon sem vettem észre forrasztás nyomokat. Úgyhogy mostmá nem vágom Smile Mindenesetre kipucolom me iszonyat poros és összeszerelés után megnézem mit csintam :).

Mike65
Mike65 képe
Offline
Itt volt: 3 év 10 hónap
Csatlakozott: 2007-02-13 16:43

azt hiszem ha rá tudsz tenni egy másik vinyót, és telepítőlemezről elindulna akkor talán flashelt, ha nem bootol az eredeti merevlemez nélkül akkor lehet softmodos, bár ha nem találtad az ernie filet akkor van esély rá hogy inkább flashelt, minden könyvtárba belenéztél? nekem sem a gyökérben volt
------------------------------------------------
"Tisztelem a másikat ha van mit tisztelni benne"

------------------------------------------------
"Tisztelem a másikat, ha van mit tisztelni benne"

Zet
Zet képe
Offline
Itt volt: 6 év 6 hónap
Csatlakozott: 2007-03-23 20:02

Nincs ernie.xtf fájlom a c-n sehol. Összeraktam de továbbra is ratyi Sad Bár első indításnál beindult de mikor kivittem nappaliba már megint nem volt se kép se hang Sad

Oldalak